Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem trykkere, bogbindere, CTP, smede og elektrikere

Tilbage til start

 

Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem trykkere, bogbindere, CTP, smede og elektrikere

Tilbage til start

Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem tryk, bogbind CTP, smed og el

Historie: 2002 - 2005

Udflytning til Tåstrup

 

 Mere om den nyere historie

Tilbage til start

I vinteren 2001 begynder man at opstille maskiner i det nybyggede trykkeri i Taastrup. Her ses indvielsen af bogbinderiet. Kolleger fra de gamle trykkerier i Valby og Fredensborg kom med forskellige kulturer og skulle finde et fælles ståsted på en bar mark.

Trykkerne får oplæring på de nye GOSH-Heidelberg rotationer (Rota 1 og 2) og de første blade bliver trykt i marts 2002. Opstarten forløber dårligt. Nye maskiner er forbundet med gammelt udstyr. Tryk må sendes i byen og underskuddet vokser dramatisk.

Fællestillidsmand Karsten Ditlevsen påpeger, at underskuddet skyldes dårlig ledelse. Et konsulentbureau Eurografica er ikke uenige. To tekniske direktører og en række overflødige funktionærer bliver afskediget i  sommeren 2002.

Den svenske Aller-direktør Bengt Christel overtager midlertidigt ledelsen. Bemandingen på trykmaskinerne skæres i 2003 ned fra 5 til 4 trykkere. Marts 2003 ansættes Jesper Jungersen som ny direktør.  Jungersen opsiger en række kutymer og husaftaler og kræver bemandingen ned på 3 trykkere. Foto er fra møde på rota "91", der blev renoveret og stillet op i Tåstrup.

Karsten Ditlevsen  får valget mellem  et reprojob isoleret på en redaktion i Valby eller at stoppe. Han vælger at forlade Aller i  marts 2005.

Den erklærede krig mod tillidsfolk og kultur giver anledning til en række arbejdsnedlæggelser og til at optrappe modkulturen!