Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem trykkere, bogbindere, CTP, smede og elektrikere

Tilbage til start

 

Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem trykkere, bogbindere, CTP, smede og elektrikere

Tilbage til start

Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem tryk, bogbind CTP, smed og el

Historie: 2008 - 2009

Lukning af det svenske trykkeri.

Dødsulykken

 

 Mere om den nyere historie

Tilbage til start

Lørdag den 26. april 2008 afholder Fællesklubben en stor 75 års jubilæumsfest i Molktes palæ. Jubilæet fejres også med udgivelsen af en bog om klubbens historie og med en reception på virksomheden. Fællestillidsmand Carsten Frisch holder talen for de mange fremmødte gæster uden at vide,  at netop 2008 skal blive et år, der udfordrer klubben menneskeligt og politisk.

 I juni 2008 bliver klubben udsat for et ultimatum: Skal det være trykkeriet i Sverige eller Danmark som skal lukkes? "Bogbind skal sættes 3000 ned i løn pr. mdr. og tillidsfolk skal sætte deres mandat ind på at arbejdet ikke må nedlægges."Klubben afviser alt og nye forhandlinger opnås.

Det ender med smertensbarnet en aftale om "Ny løn" i bogbinderiet for de som ansættes efter 2008. En personalepolitik indføres med bl.a. indflydelse på ansættelse og afskedigelse.  Medarbejderne fra Norge, Sverige og Danmark demonstrerer, men trykkeriet i Sverige bliver lukket ned.

Kravene til at være effektiv bliver større. Smeden ”Jeps” bliver dræbt i en tragisk arbejdsulykke 11.11.2008 ved rullestellet på Rota 1. Ulykken får også følger for den elektriker og  trykker som var direkte vidner. Firmaet havde sparet forsikringen til psykolog-hjælp væk og må betale kontant.