Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem trykkere, bogbindere, CTP, smede og elektrikere

Natarbejde er sundhedsskadeligt

Derfor har du krav på en helbredsundersøgelse hver 2. år

Konsekvenser af natarbejde

 

Søvn - mange sover dårligere og for lidt, når de arbejder om aftenen eller om natten. Det rammer især folk over 45 år, som sover lettere og dermed har sværere ved at arbejde om natten eller på skiftehold.

 

Mad - mave og tarmforstyrrelser er hyppige. Det skyldes dels ensidig kost (kaffe, fastfood, kage, chokolade), dels uregelmæssige spisetider.

 

Sundhed - nat- og skifteholdsarbejde giver øget risiko for stress og hjertekarsygdomme, og man bliver lettere irritabel. Blandt andet på grund af for lidt søvn og uregelmæssig kost, og fordi blodtrykket er højest, når man sover, og lavest når man er vågen.

 

Arbejdsmiljø - risikoen for fejl og arbejdsulykker er højere om natten på grund af nedsat reaktionstid.

 

Kilder: Haldor Topsøes BST, SID og KAD

Helbredundersøgelsen

 

Hvorfor skal du med?

Det er vigtigt at du benytter dig af tilbuddet om helbredsundersøgelsen. For din egen skyld fordi den kan være med til at fange symptomer i tide. F.eks. sukkersyge eller højt blodtryk. For fællesskabets skyld fordi den samlede rapport giver os argumenter overfor virksomheden, hvis vi kan se at vi bliver nedslidt med samme skavanker.

 

Det foregår i arbejdstiden

Helbredundersøgelsen foregår ude på arbejdspladsen. Du har ret til at gå op til lægen i arbejdstiden. Også hvis du arbejder om natten. Virksomheden kan bede lægen om at komme f.eks. kl. 5.30.

 

Tilmelding

Du skal tilmelde dig til Susanne Plaugmann eller til din arbejdsmiljørepræsentant.

 

Hvordan foregår det

Du bliver bedt om at udfylde et spørgeskema på forhånd om hvordan du har det. Skemaet skal tdu age med ind til lægen.

 

De oplysninger som du giver til lægen er naturligvis fortrolige, men lægen laver en samlet rapport til virksomheden. Her kan han/hun gøre opmærksom på problemer, hvis der er mange som har f.eks. dårlige knæ eller lider af samme skavanker.

 

Sidste helbredsundersøgelse på Aller Tryk:

Vinter 2015

Undersøgelsen blev foretaget af ArbejdsmiljøCentret A/S ved arbejdsmiljøsygeplejerske Lisanne Poulsen og kommenteret af læge Bo Schou Jensen

 

Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem trykkere, bogbindere, CTP, smede og elektrikere

Tilbage til start

Fællesklubben Aller Tryk

Fagligt fællesskab mellem tryk, bogbind CTP, smed og el

Tilbage til start